Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Kaymakam Mustafa Demirelli: Erdek turizmi, Kapıdağ ile bütünleşmeli”

Kaymakam Mustafa Demirelli:  Erdek turizmi, Kapıdağ ile bütünleşmeli”

Erdek Kaymakamı Mustafa Demirelli, ilçeyle ilgili düşünce ve duygularını gazetemize açıkladı.

Erdek Kaymakamı Mustafa Demirelli, ilçeyle ilgili düşünce ve duygularını gazetemize açıkladı.
Erdek’teki görevine 8 Ekim 2014’te başladığına dikkati çeken Demirelli, ilçedeki sosyal ve kurumsal yapının genelde sağlam olduğuna dikkati çekerken, şunları söyledi:
“Benim görevim, ilçemizdeki kurumlar arasında koordinasyonu sağlamaktır. Gözlemlediğim kadarıyla Erdek’te iki önemli geçim kaynağını turizm ve zeytincilik oluşturuyor. Zaten Erdek’in, 1960’lı yıllarda ülkemizi turizmle buluşturan ilk ilçe olduğu biliniyor. Ancak 1980’li yıllarda, gerekli kredi desteğini alamaması nedeniyle geriye gitmiş ve butik bir turizm anlayışına bürünmüş görünüyor. Her şeye rağmen Erdek turizminin geleceğinden ümitliyim. Ama ilçemizdeki turizmin yeniden ayağa kalkması için bu sektörün içinde bulunan herkesin çaba harcaması ve elini, taşın altına koyması gerekiyor. 

Buna paralel şekilde turistik işletmeler mutlaka yenilenmeli ve Erdek, her şeyden önemlisi de turizmini çeşitlendirerek, Kapıdağ ile bütünleşmeli. Kapıdağ’daki, eski köyleri, yani bugünkü kırsal mahalleleri dolaştım. Gerçekten de florasıyla, faunasıyla tam bir cennet. Kapıdağ, İstanbul gibi büyük bir kente yakınlığı nedeniyle öncelikle bu kentte yaşayanların tercih edebileceği dağ ve yürüyüş turizmine çok elverişli bir ortam oluşturuyor. Bunu çok iyi değerlendirmeliyiz. Ama her şeyden önemlisi, Kapıdağ’ın yolları mutlaka yapılmalı. Kapıdağ’ı da turizmimize katarsak, yaz dönemindeki Erdek ve Ocaklar ağırlıklı turizmimizi zenginleş tirebiliriz kanısındayım.”
Erdek ve yöresinde sanayi tesislerinin bulunmamasının büyük avantaj olduğunu, ancak Erdek’in, turizmde, hizmet sektöründe yetersiz kaldığını vurgulayan Kaymakam Demirelli, “Tabii ki, Erdek turizminin yeniden canlanması için Bandırma, Gönen ve Manyas gibi ilçelerle de entegre olması gerekir” diye konuştu.
Erdek ve yöresinin tarihi yapıtlar açısından da çok zengin olması avantajının altını çizen Erdek Kaymakamı Mustafa Demirelli, “Kyzikos antik kenti kazılarının artık belirli bir aşamaya gelmesi gerekir. Tabii ki, Zeytinliada da, Erdek için çok önemli bir ören yeri. Adanın mülkiyeti Erdek Belediyesi’ne ait olduğundan, bu ada ile ilgili tasarruf, belediyemiz ile bakanlığımız arasındadır” değerlendirmesinde bulundu.
Erdek’in bir başka gelir kaynağının ise balıkçılık olduğuna işaret eden Demirelli, “Balıkçılık, kent merkezinde zayıf. Ancak başta Çakıl, Karşıyaka ve Şahinburgaz mahallelerimiz olmak üzere birçok kırsal mahallemizde oldukça gelişmiş durumdadır. Bu mahallelerimizin tüm geliri balıkçılıktandır” diye konuştu.
Erdek’in her alanda gelişmesi için önemli ürünlerini markalaştırması gerektiğine dikkati çeken Demirelli, “Biz, Erdek’imizi daha yaşanılır bir duruma getirmek için elimizden gelen çabayı harcıyoruz. Erdekliler, güzel insanlar. Eğer eksiğimiz varsa onların uyarılarına açığız. Tabii, eğer doğru işler yapıyorsak da, takdir ederlerse mutlu oluruz” diyerek sözlerini noktaladı.
Haber : Ö. Balıkçı-T. Ertan



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli